„V pátek jsme opět odtrénovali dvoufázově, stejně jako o den dříve. Někteří stihli navštívit i moře. Důležitá součást dne nastala okolo osmé hodiny večer, kdy se rozjel turnaj na playstationu ve Fifě. Turnaj měl silné zastoupení. Vítězství si vychutnala velmi podceňovaná dvojice tvořená mnou a Havlasem.," přibližuje volné chvilky záložník Slovácka pro klubový Facebook.

Právě hra fotbalistů na playstationu nenechal klidným jednoho fanouška, který se podepsal pod diskuzi jako Petr Moulík, chlapík, který očividně počítačovým hrám příliš nefandí. „Kdyby si raději přečetli nějakou pěknou knížku," napsal do komentáře.

Jeho poznámka vyhecovala defenzivního záložníka Vlastimila Daníčka, který vymyslel a zorganizoval vtipnou odvetu. Společně se šesti spoluhráči založili na soustředění čtenářský kroužek a fotku ze společného čtení umístil na sociální síť. V partě překvapivě scházel Martin Kuncl, největší čtenář a muž, který dokonce o svém čtenářské vášni natočil pro Českou televizi dokument. „Je nervózní, čeká první přírůstek do rodiny, je pořád na telefonu," vysvětloval neúčast milovníka literatury faktu Daníček. „Určitě si četl sám na pokoji," doplňoval ho Šimko a dodal. „Vlasta nás moc nás přemlouvat nemusel. Byla to sranda, všichni se rádi přidali, ale někteří z nás doopravdy ve volném čase na soustředění četli," prohlásil.

Jak je to tedy opravdu s čtenářskou vášní některých hráčů Slovácka?

Tomáš Břečka si nechává radit od svého bývalého spoluhráče. „Tipy na knížky dostávám od Luďka Vejmoly z Jihlavy. Knížka, kterou mám na fotce, je od brazilského spisovatele Paula Coelha, jmenuje se Záhir."

Matěj Biolek má za sebou vinou zranění téměř dvouletou pauzu, za tu dobu už pár knížek přelouskal. „Je to pravda, v poslední době jsem četl celkem dost. Nejvíc čtu věci kolem druhé světové války."

Stanislav Hofmann je fotce s knížkou, kterou si do Turecka přivezl. „Jmenuje se Ruce pryč od této knihy a zabývá záhadnými přírodními jevy," prozradil stoper Slovácka.