Už po patnácti minutách hry mohli jít svěřenci trenéra Levého do vedení, Havlík zahrával trestný kop, míč propadl až k Hofmannovi, ale stoper Slovácka z hranice malého vápna přestřelil Fryštákovu bránu.

„Na centr jsem čekal, ukazoval jsem Márovi (Havlíkovi), ať dá balon na zadní tyč. Našel mě krásně, ale bohužel jsem netrefil bránu. Moje chyba,“ smutnil Stanislav Hofmann.

Do druhé šance se dostal za dalších patnáct minut. Bylo to znovu po standardní situaci. Hlavičkou už překonal odchovance Slovácka, aktuálně gólmana pražské Bohemky Fryštáka, ale branka z toho znovu nebyla.

„Počítal jsem, že do balonu půjde brankář, avšak dostal jsem se k hlavičce. Viděl jsem, že balon letí do brány, ale někdo to na lajně vykopl.“

1. FC Slovácko. Ilustrační foto
Slovácko vyšlo na Bohemce naprázdno. Vychytal jej vlastní odchovanec

Druhý poločas Slovácko herně ovládlo a mělo další čtyři super gólové možnosti. Jenže zvonily jen tyče po zakončení Havlíka a Navrátila. Kýžená branka chyběla.

„Po přestávce jsme byli lepším týmem, ale dostali jsme gól a naše velké šance jsme nedali. Nemáme ani bod. Neproměňování šancí nám bere body. Na Bohemce jsem je měl i já. Z tohoto pohledu jsem na sebe hodně naštvaný,“ pronesl Hofmann.

Muž, který vykopával Hofmannovu hlavičku z brankové čáry, se jmenuje Michal Šmíd. Dobře věděl, že výhra domácích byla dílem štěstí a také skvělého výkonu gólmana Fryštáka.

„Vyhráli jsme malinko se štěstím, vykopával jsem balon z lajny. Byl to upracovaný a těžký zápas. Slovácko tvrdě pracovalo,“ řekl obránce Bohemians pro klubový web.

Kapitán ČSK Uherský Brod Marek David (v červeném) a kapitán Prostějova Karel Kroupa.
Broďané urvali premiérovou výhru a už nejsou poslední
Ilustrační foto.
Strání trápilo lídra tabulky