První oficiální trénink se uskuteční v pondělí 5. ledna na stadionu Širůch ve Starém Městě.

Svěřenci trenéra Svatopluka Habance se sešli po téměř měsíční dovolené, i během ní ovšem museli plnit zadané úkoly. „Od trenérů jsme nafasovali sporttestry a tréninkový plán s devíti jednotkami, kdy jsme běhali v daných tepových frekvencích," přiblížil Lukáš Sadílek.

Většina hráčů si volno zpestřila i kolektivními sporty.

„Kromě povinného běhání jsem si dal s kamarády i nějaký fotbálek a hokej a pak samozřejmě i nějaký ten odpočinek," poznamenal s úsměvem další odchovanec Slovácka Michal Trávník, pro kterého bude rok 2015 specifický díky mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které hostí právě Česká republika. Jedním z pořadatelských měst je i Uherské Hradiště.

„Probojovat se do nominace na šampionát je jeden z mých cílů pro nový rok. Uvidíme, jak to půjde. Základem je samozřejmě hrávat pravidelně v klubu," je si vědom šikovný záložník.

Mezi prvními hráči, kteří měli kompletní testy za sebou, byl Milan Kerbr, jenž část volna promarodil. „Zchvátila mě nějaká viróza a bral jsem i antibiotika. Překvapivě ale musím říct, že se po testech cítím mnohem lépe než minulý rok," oddechovala po běhu na páse jedna z ofenzivních opor Slovácka.

V příštím týdnu čeká modrobílé dřina plná dvoufázových tréninků, při kterých budou hráči nabírat fyzickou kondici. V pondělí 12. ledna se tým přesune do Uherského Brodu, kde v rámci soustředění odehraje i první přípravný duel. Na zbrusu nové umělé trávě na brodském Lapači se Habancovi hoši ve středu 14. ledna od 15 hodin utkají s Třincem.

Plán zimní přípravy 1. FC Slovácko

Pátek 2. 1. a sobota 3. 1.: testy v Olomouci

Pondělí 5. 1.: první oficiální trénink

Pondělí 12. 1. až sobota 17. 1.: soustředění v Uh. Brodě

Středa 14. 1.: Slovácko – Třinec (15, v Uh. Brodě)

Středa 21. 1.: Slovácko – Kroměříž (15, Staré Město)

Sobota 24. 1.: Slovácko – Myjava (10, Myjava)

Středa 28. 1.: Slovácko – Senica (čas i místo budou upřesněny)

Středa 4. 2.: Slovácko – Trnava (čas i místo budou upřesněny)

Pátek 6. 2. až 15. 2.: soustředění v Turecku (v jednání jsou tři soupeři)