1.FC SLOVÁCKO – TEPLICE

Sobota v 17 hodin

Rozhodčí: Pechanec – Wilczek, Peřina.

Ligová bilance: 28 zápasů – 6 výher, 12 remíz, 10 porážek, skóre 34:36

Modrobílí nemají v posledních letech se Severočechy příliš dobrou bilanci. Poslední vzájemný zápas, který se hrál téměř před rokem, sice vyhráli, z předchozích šesti utkání ale vytěžili pouhý jeden bod. I před blížícím se duelem ze zdají být v lepší formě Tepličtí, kteří z posledních dvou zápasů brali plný počet bodů a díky tomu se posunuli na šestou příčku tabulky.

„Po Plzni a Slavii nás čeká další mužstvo s podobně výbornou formou, takže očekávám stejně těžký zápas. Ale hrajeme doma, a budeme chtít uspět," nechal se slyšet trenér Slovácka Stanislav Levý.

Jeho svěřenci ale v posledních týdnech šli, vynecháme-li pohárový výbuch s Opavou, výkonnostně nahoru. Po výhře v Příbrami v lize obrali Plzeň a také ze slávistického Edenu odjížděli i přes prohru se vztyčenými hlavami.

„Navzdory porážce jsem byl s výkonem i herním projevem týmu spokojený. V domácím prostředí jsme ale v posledních třech zápasech získali jen dva body, o to více se nyní musíme snažit dosáhnout na vítězství," upozornil kouč Slovácka.

Ten má jistě zamotanou hlavu, koho postavit do obranné čtveřice. Do duelu proti Slavii totiž kvůli trestům za žluté karty (Rada, Košút, Šimko) a zdravotním potížím (Reinberk) zasáhla úplně jiná obranná čtveřice (Chvátal, Hofmann, Břečka, Chyla) než o týden dříve proti Plzni. O obě složení odvedly dobrou práci. Té bude mít slovácká defenziva jistě dost i v sobotu, protože útočníci Teplic nasázeli v posledních dvou zápasech šest branek. „Teplice jsou silné v ofenzivě, navíc jsou po vítězstvích nad Zlínem a v Karviné v herní pohodě. Pohlídat si musíme zejména nebezpečného střelce Vaněčka," dodal Stanislav Levý, který bude kvůli karetnímu trestu postrádat Milana Kerbra.