ČSK UHERSKÝ BROD - FK MUTĚNICE 3:1 (2:1)

Kristýna Psotková přišla k řece Olšavě z kádru ligových juniorek Slovácka na střídavý start. „Už v přípravných zápasech prokázala svou kvalitu. Její bilance je skvělá, ve třech startech za náš tým vstřelila pět branek. Formu načasovala v pravý čas," usmíval se Petr Zpěvák, sekretář žen ČSK Uherský Brod.

Mutěnice přicestovaly do Uherského Brodu bez nejstarší gólmanky světa Bronislavy Doksanské (67 let) a po sedmnácti minutách prohrávaly po přesné hlavičce Psotkové. Vzápětí mohla zvýšit na dvougólový rozdíl Oharková, ale brankářku Pavkovou nedokázala prostřelit. Po půlhodině hry přidala zimní posila domácích druhý gól a zdálo se, že cesta ke třem bodům bude hladká. Jenže soupeřky se nevzdaly a gólem do šatny v podání Kupčíkové se vrátily do zápasu 2:1.

Po změně stran získaly hostující hráčky převahu v poli. Na brankářku Hladíkovou se valil jeden útok za druhým, ta však dokázala všechny hrozby odvrátit.

V době největšího náporu Mutěnic navíc Psotková završila svůj hattrick a rozhodla o tom, že Broďanky vstoupily do jarní části divize výhrou.

„Do utkání jsme nastoupili konečně kompletní, včetně všech zimních posil. Dali jsme zapomenout na nevýrazné výsledky v přípravě a zaslouženě jsme po kolektivním výkonu zvítězili. Jasně se potvrdilo rčení Těžce na cvičišti, lehce na bojišti," dodal brodský sekretář Petr Zpěvák.

Branky: 17., 28. a 72. Psotková 42. Kupčíková. Uh. Brod: Hladíková M. Kučerová, Jílková, Slavíčková, L. Kučerová, Straková, Florešová, Šmilauerová (83. L. Petrková starší), Pospíšilová (46. L. Petrková mladší), Oharková, Psotková. Trenérka: Z. Skupinová.