LIBEREC – 1.FC SLOVÁCKO

Neděle ve 14 hodin

Rozhodčí: Nenadál – Koval, Kubr.

Ligová bilance: 28 zápasů – 16 výher, 9 remíz, 3 porážky, skóre 48:30

Pohled do statistik nevyznívá pro mužstvo z Uherského Hradiště vůbec dobře. Z osmadvaceti zápasů se totiž modrobílí radovali z výhru pouze třikrát, zatímco Severočeši triumfovali šestnáctkrát. Jedno malé pozitivum se ale přece jen dá najít. Při posledních dvou výjezdech byli borci ze Slovácka úspěšní, když z pod Ještědu pokaždé přivezli cenný bod.

„Především bych chtěl říct, že každé utkání je úplně jiné, protože mužstva se mění. Z těch minulých zápasů ale máme nějaké poznatky, o kterých jsme v realizačním týmu diskutovali," připustil Stanislav Levý, že se intenzivně snaží najít recept na liberecký tým.

Bleskově ale dodává, že jeho mužstvo čeká nesmírně náročné utkání. Podle něj totiž Slovan patří úplně jinam, než na jedenáctou příčku tabulky. Nejlépe to dokumentuje jeho vystoupení v Evropské lize, kde ve čtvrtek smetl silný Karabach 3:0 a vrátil se do boje o postup ze skupiny.

„Prokázali svoji kvalitu, kterou bezesporu mají. Byla jen otázka času, kdy začnou předvádět to, čeho jsou schopní. Podali velmi dobrý výkon, pro nás je důležité, že jsme to měli možnost vidět," nechal se slyšet kouč Slovácka, podle kterého Liberec hrál jako tým velmi zodpovědně, kompaktně. „Až na dvě výjimky soupeře k ničemu nepustili. Všichni tři hráči vepředu navíc předvedli nadstandardní výkony," dodal Stanislav Levý.

Že by třeba Liberečtí mohli být po náročném duelu Evropské ligy unavení, o tom nechtěl ani slyšet. „S tím rozhodně kalkulovat nebudeme. Jsou na takový program zvyklí, kondičně i psychicky budou v neděli výborně připravení," je přesvědčený.

Přestože Liberec bude favoritem, i hradišťský tým potřebuje body jako sůl. „Pro oba je to veledůležité utkání. Určitě tam nepojedeme odevzdaní, chceme uhrát co nejlepší výsledek. Pokud se nám to ale má povést, musíme si sáhnout na dno sil," říká Stanislav Levý.

Kvůli trestu za čtyři žluté karty mu bude chybět rtuťovitý záložník Eldar Civič. „Ztráta jakéhokoliv hráče je komplikace. Je ale normální, že přichází karty či zranění, na to se nemůžeme vymlouvat. Máme tam hráče, kteří mohou Eldara nahradit," uvedl Stanislav Levý. Otazník ještě visí nad Jurajem Chvátalem, který doléčuje zranění.

Do sestavy se naopak po karetním trestu vrací kapitán Veliče Šumulikoski. „Do Liberce rozhodně nejedeme s nějakou poraženeckou náladou," zdůraznil makedonský internacionál, který před dvěma lety v Liberci zaznamenal jeden z nejhezčích gólů sezony, a Slovácko si odvezlo bod za remízu 2:2.

„Na tu branku si samozřejmě vzpomínám. Pokud by se mi podařila zopakovat, tak bych byl samozřejmě rád, ale je jedno, kdo dá gól, hlavně abychom uhráli nějaké body," přeje si zkušený záložník.