Publikum svoje miláčky odměnilo potleskem ve stoje. Ovace si před plným stadionem užívali všichni hráči a přišlo i na realizační tým. Asistent trenéra Svatopluka Habance a bývalý hráč Slovácka Michal Kordula byl vyžádán zástupem nejvěrnějších příznivců týmu přímo pod kotel. Musel si přijít splnit svůj slib, který dal v týdnu před zápasem.

O co šlo? Ač je Michal Kordula zapřisáhlý nekuřák, tak slíbil, že v případě vítězství Slovácka nad Spartou si zakouří přímo pod kotlem skalních fanoušků. Na první pohled z toho moc radosti neměl, ale slib je slib. Postavil se k němu chlapsky a párkrát si z bílého válečku potáhl.

Jak vůbec k sázce došlo?

„Ve čtvrtek jsem přijel natankovat naftu na benzinku, byl tam lídr kotle Mira ještě s jedním kamarádem. Přemlouvali mě, abych si šel zapálit. Cigarety jsou pro mě ale hnus, nekouřím. Tak nějak jsme debatovali, až z toho vzešlo, že když porazíme Spartu, tak si zapálím přímo pod kotlem. Slíbil jsem jim to," vysvětloval Michal Kordula.

S kouřením to ale nijak nepřeháněl. „Dal jsem si jenom dva šluky, víc by mě položilo," usmíval se asistent trenéra Slovácka, který nezapomněl pochválit celý mančaft. „Bylo to skvělé, všichni hráli na sto deset procent. Krásné vítězství," užíval si nečekaný triumf.