Ten moment se hodně nelíbil kapitánu Slovácka, který si šel pro vysvětlení k hlavnímu rozhodčímu. „Tvrdil, že byl ofsajd. Nevím, já jsem to tak neviděl," povídal po zápase Šumulikoski a postěžoval si na rychlou branku ve vlastní síti. „Je jasné, že zápas ovlivnil gól ze třetí minuty. Pak se z toho už těžko dostáváte."

Domácí pod vedením nového trenéra Havlíčka totálně překopali sestavu. Oproti poslednímu zápasu proti Teplicím vyběhlo na hřiště pět nových jmen.

Překvapil tento tah kapitána Slovácka?

„Změny v jejich sestavě jsem nijak neregistroval. Mají podobné typy hráčů. Věděli jsme, že to bude z jejich strany o bojovnosti a nakopávání balonů dopředu. To se také potvrdilo," konstatoval Šumulikoski.

Svěřenci trenéra Levého přijeli do Hradce jako mužstvo, které má definitivu záchrany. Votroci jsou naopak namočení do bojů o další ligové bytí. Mohlo to mít vliv na motivaci obou mančaftů?

„Možná jsme to v hlavách měli. Ten výkon byl trošku vlažnější, ale na druhou stranu, každý zápas bychom měli odehrát naplno. Náš výkon ovlivnil brzký gól. Úvodní poločas byl z naší strany špatný. Po přestávce jsme se zvedli. Je škoda, že se nám nepodařilo vyrovnat a rozhodčí nám neuznal gól," shrnul na závěr kapitán Slovácka hodnocení utkání.

FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko
Slovácko podruhé v sezoně nestačilo na Hradec

Hradecký Pázler si na penaltu věřil

Hrdinou zápasu se stal dvougólový střelec domácích Jan Pázler. V základní sestavě se objevil po osmi zápasech. Nový kouč domácích si mohl k jeho nominaci gratulovat. Sám ofenzivní fotbalista viděl v utkání dva rozhodující momenty. „První byl ten, že jsme dali rychlý gól z penalty. Věřil jsem si na ni, býval jsem střelec a snad jsem střelec pořád. Druhý moment byl ten, že jsme po vyrovnávacím gólu Slovácka okamžitě strhli vedení znovu na svoji stranu," řekl pro klubový web 26letý útočník.