Letos poprvé převzal nad fotbalovým kláním záštitu starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha. „Už od mládí jsem fandil fotbalové Slovácké a tak jména Kroebl, Flašar, Kadlec a další jsou pro mě připomínkou, že fotbal do našeho města patří od nepaměti. Když za mnou bývalí hráči Slovácké přišli a požádali mě o podporu, tak moje rozhodování nebylo vůbec těžké, navíc když mi představili myšlenku pomoci svému bývalému spoluhráči," přijal starosta města nabídnutou ruku.

Bývalí internacionálové totiž mezi sebou a svými příznivci vybrali částku padesát tisíc korun, za kterou zajistili svému bývalému spoluhráči Luboši Melichárkovi po vážném onemocnění ideální podmínky pro rehabilitaci v sanatoriu v Klimkovicích.

„Věříme, že Kebovi měsíční pobyt pomůže doslova se postavit na vlastní nohy a pro symbolický šek si při slavnostním zahájení turnaje přijde po svých," popřál jednomu z bývalých hráčů Slovácké Slavie hodně síly do boje s osudem předseda hradišťských internacionálů Ladislav Botek.

Letos se počet startujících týmů rozšíří o celek FK Staří páni Hodonín. „Pozvali nás na svůj halový turnaj, kde jsme je měli možnost poznat jak po fotbalové stránce, tak po stránce společenské, což při našich fotbalových setkání v průběhu patnácti let hraje také nezanedbatelnou roli. Hodonín tak doplní nás, Slavičín, Trnavu a Vítkovice na pětici týmů," vysvětlil rozšíření počtu startujících Ladislav Botek.

Fotbalové klání odstartuje na palubovce sportovní haly v Uherském Hradišti v sobotu 12. prosince ve 13.30 hodin. Vítěz turnaje by měl být znám před osmnáctou hodinou.