Jeho první ligová trefa v letošním ročníku přišla právě do sítě dnešního soupeře uherskohradišťských fotbalistů – Mladé Boleslavi. V podzimním zápase byl Filip Hlúpik k nezastavení. Lehce si odstavil urostlého stopera Johanu a překrásnou střelou poslal Slovácko už po třinácti minutách do dvoubrankového vedení.

„Na poslední zápas proti Boleslavi vzpomínán jenom v dobrém. Myslím, že se mně herně vydařil. Ale to už je pryč, teď nás čeká úplné jiné utkání. Příbram jsme uklohnili, doufám, že z Boleslavi nějaký ten bodík přivezeme," přeje si ofenzivní záložník Slovácka.

Právě poslední domácí prohru s Příbramí hodnotil kouč Svatopluk Habanec nezvykle dlouho. „Nepamatuji si, že by trenér některý zápas tak důkladně rozebíral.Všechny nás ta porážka štvala. Byli jsme lepší, měli šance, ale bohužel jsme nedali gól. Nemyslím si, že nový trenér Straka byl příčinou naší prohry. Možná byla Příbram víc agresivní, ale zápas jsme si prohráli sami. Liga je strašně vyrovnaná, každé mužstvo kdekoliv překvapit," dobře ví Hlúpik, který před zápasem v Boleslavi „ladil" formu u rodičů v Petrově na Hodonínsku. „Už asi půl roku bydlím s přítelkyní ve Starém Městě. Měli jsme volný víkend, tak jsme jeli k našim a byli s kamarády na bowlingu."

Středočeský klub byl v úvodu ligy v hluboké krizi, která vyvrcholila v Uherském Hradišti. Těsně po zápase složil funkci trenér Koubek. Boleslav převzal Ladislav Minář a před závěrečnou třetinou ligy vytáhl mužstvo na solidní pátou příčku. „Ve druhé polovině podzimu měli velkou formu. Teď naposledy prohráli v Jihlavě a doma určitě budou chtít bodovat. Bude to těžký zápas. Škoda, že tam nechodí moc lidí, přitom mají pěkný a útulný stadion," hodnotí diváckou kulisu ve městě aut Filip Hlúpik.

Jenom poslední čtyři kluby Gambrinus ligy mají horší gólovou bilanci než svěřenci Ladislava Mináře. Střelecká nemohoucnost soupeře ale středopolaře Slovácka příliš nevzrušuje. „Rozhodně bych je v tomto směru nepodceňoval. Mají Nešpora, Mageru, Mareše – to je velká ofenzivní síla. Může se to v jednom zápase zlomit a někomu nastřílí pět branek. Jen doufám, že to nebude proti nám," říká s úsměvem Hlúpik.

Pokud hledáte nejtrestanější mužstvo ligy, tak hádáte správně. Jsou to fotbalisté Mladé Boleslavi. Pět červených a jedenašedesát žlutých karet je staví do této nezáviděníhod­né role.

Filip Hlúpik ale žádné přehnané obavy z tvrdosti nebo přílišného důrazu soupeře nemá.

„Abych řekl pravdu, tak jsem to ani nevěděl. Upřímně, je mně to jedno. Nerozlišuji kolik má mužstvo červených nebo žlutých karet."

Slovácko se s Boleslaví střetně v následujících třinácti dnech hned třikrát. Nejprve o ligové body a následně dvakrát o postup do semifinále národního poháru. „Takovou sérii jsem ještě nezažil, sám jsem zvědavý, jak se s tím popereme. Momentálně se chceme soustředit na ligový zápas," říká na závěr odchovanec uherskohradiš­ťského klubu.