„Snad mně to pomůže k návratu do základní sestavy," věří 20letý Trávník. A návrat by to byl snový, v sobotu totiž do Uherského Hradiště přijede nabušená Viktoria Plzeň. „To by bylo hezké," zasnil se.

Na hřiště by mu mohlo pomoct, že pro karty nemohou nastoupit obvyklé opory Jaroslav Diviš a Libor Došek. „Doufám, že ano. Snad jsem si o to řekl a budu doufat, že bych tam mohl být," věří český reprezentant, který v úvodních dvou kolech vstřelil pražské Slavii (1:2) a Bohemians (4:1) dva góly.

Poté proti Jablonci (1:1) a Jihlavě (2:0) si připsal dvě asistence, jenže poté ze sestavy vypadl. „Proti Jihlavě jsem se zranil. Určitě je to nepříjemné. Měl jsem i docela formu, o to víc to mrzí. Chvilku to asi trvá, než se do toho člověk dostane, ale není to nic hrozného. Dá se do toho zpět dostat," poznamenal Trávník, který po zranění naskočil jen na 22 minut v Teplicích (0:4) a v Liberci na posledních osm minut.

S trenérem Habancem se však o své pozici nebavil. „Ale jde to vidět na první pohled. Dal tam Marka Havlíka. A hrál dobře, proto není důvod něco měnit," ví Trávník, že si na svou šanci musí počkat.

Pro návrat dělá evidentně všechno. Když se podrobněji podíváte na jeho tři zásahy, jeho forma roste. Ve 32. minutě se po rohovém kopu dostal k němu míč a zblízka vyrovnal na průběžných 1:1. „A ještě jsem balon docela blbě trefil, ale naštěstí to tam spadlo," oddechl si.

V 57. minutě se postavil k přímému kopu a povedeným obloučkem zvýšil náskok domácích 3:1. „Viděl jsem, že gólman stojí za zdí a moc nevidí. Nemohl to vidět," popsal svou druhou trefu.

Minutu před koncem pak na hranici velkého vápna si nadhodil míč a povedeným volejem ho poslal přesně k tyči. „Byl to těžký balon, který přede mnou skočil. Viděl jsem, že je za mnou obránce, takže jsem se stáhl zpátky a přehodil jsem si ho. Stačilo to dobře trefit," liboval si talentovaný středopolař, který v poslední akci využil pohodu z průběhu zápasu. „Už jsem byl sebevědomý a věřil jsem si," přiznal Trávník.

Mezi dospělými to je jeho premiérový třígólový příspěvek. „Proto je to pro mě výjimečná událost. Naposledy se mi to podařilo možná někdy v žácích," zavzpomínal záložník Slovácka, který v první lize dosud odehrál 37 zápasů s bilancí tří gólů.

A rád by přidal další i proti Plzni už o víkendu, kdy Uherské Hradiště čeká fotbalový svátek. „Ten je ale vždycky, když přijede Plzeň nebo Sparta, která nás čeká za 14 dnů," těší se Trávník.

Na Městském stadionu Miroslava Valenty jistě bude slušná návštěva, plný dům ale neočekává. „Moc tomu nevěřím. Bude dost lidí, ale vyprodáno letos snad nebylo. Ale zájem o lístky je od kamarádů a známých vyšší než obvykle. Každý by chtěl nějaké volňásky, ale nejde to pro všechny," omlouvá se Trávník na dálku.