„Je to moje první zkušenost mimo Slovácko a z mančaftu vůbec nikoho neznám. Zatím jsem spokojený. Sice ještě bydlím na ubytovně, ale v pondělí už bych se měl přestěhovat do bytu," hlásí nová posila útočné řady třináctého celku druhé ligy.

Na první start v červeném dresu si bude muset za pár dní 21letý fotbalista počkat. „Ještě doléčuji výron v kotníku, na tréninku mám zatím úlevy, ale snad to bude příští týden v pořádku."

Větší herní vytížení, záchrana mužstva v druhé lize a nakonec to, co má v popisu práce – střílet góly. To jsou plány a cíle slováckého odchovance pro jarní část sezony. „Jsem rád, že jsem v Třinci, ve Slovácku byl na hrotu číslo jedna Libor Došek, přes něho se jen těžko dostává do sestavy. Tady bych měl hrávat daleko víc. Můj osobní cíl je vstřelit alespoň sedm branek a pomoci mužstvu ke klidnému středu tabulky," povídá autor jedné ligové trefy.

V souvislosti s jeho hostováním se spekulovalo i o sousedním Zlínu, ale mladý útočník žádnou konkrétní nabídku nedostal. „Možná se někdo ozval, ale všechno šlo přes trenéra Habance. Osobně jsem s nikým nemluvil a nikdo mě ani nekontaktoval," prozradil Roman Haša.

Stejně jako situace kolem útočníka Slovácka se minulý pátek, tedy těsně před ukončením přestupového období vyjasnilo kolem stopera Tomáše Košúta, který měl smlouvu do 30. června letošního roku. Podle našich informací podepsal 24letý fotbalista nový kontrakt s platností do konce roku 2014.