Při zraněních a kartách by se modrobílí mohli ocitnout v úzkých. Jak vidí svůj mančaft před startem Synot ligy trenér Svatopluk Habanec?

Změny v kádru

„V kádru nenastaly velké změny. Za velkou změnu považuji, že odejdou tři hráči ze základu. Mužstvo zůstalo až na Jakuba Petra pohromadě, což je, jako bychom posílili."

Jediný útočník

„Rok a půl mluvíme o útočníkovi, rok a půl ho tady nemáme. Pevně doufám, že tu dobu zkrátíme a někde ho najdeme. Zatím ale prostě není, nemáme totiž osm milionů, abychom přivedli hotového hráče. Představoval bych si fotbalistu, kterého si budeme půl roku nebo rok připravovat na pozici Libora Doška."

Obavy, že se zraní Došek

„Řešili jsme to. Museli bychom najít jiný způsob než hrát opět přes Libora. Kdyby ta situace nastala, museli bychom využít rychlostní typy, jako jsou Kerbr nebo Diviš. Jeden z nich by šel pravděpodobně na hrot. Pokud by k tomu došlo, i majitel klubu by musel vidět, že situace je kritická."

Další posily

„Hráče si vytipujeme, komunikujeme s nimi, záleží, co od Slovácka čekají. Jestli někdo čeká nějaké zbohatnutí, tak to nepřijde. Pokud je to mladý hráč, tak jeho motivací by mělo být hrát ligu. U hráče střední generace to může být odrazový můstek k tomu, že by se u nás mohl stát lídrem nebo ještě přestoupit do relativně zajímavějšího angažmá."

Luboš Kalouda

„Měl by to být pro náš tým hotový hráč. Vybral jsem si ho já s představou, že bude na hřišti plnit věci jako Kuba Petr. Sám jsem na to zvědavý. Má tréninkové manko, ale dokážu si představit, že proti Slavii nastoupí na určitou minutáž."

Heča, či Melichárek

„Kdo z gólmanů odchytá bez nějakých zdravotních potíží generálku, ten nastoupí proti Slavii."

Progres

„Chtěli jsme, aby se naše hra stabilizovala, což se relativně povedlo. Ještě máme v naší kuchyňce dva tři prvky, které bychom rádi praktikovali v lize, ale všechno nebudeme vynášet, něco si necháme i pro sebe."

Úvod ligy

„Na rovinu říkám, že nám může v úvodním duelu se Slavií hrát do karet hodně změn v kádru a případná nesehranost soupeře. Hrajeme dvakrát doma, veškeré hodnocení bude po dvou kolech. Co si budeme povídat, hodnotit přípravu a úvod ligy můžeme až podle získaných bodů."

Ambice pro novou sezonu

„Vždycky budu ten, který bude stát při zdi. Cíle pohybovat se kolem osmého místa se měnit nebudou. Každý posun budeme brát jako úspěch."

Havlík, nebo Trávník

„Kdo z nich se víc prosadí? Hlavně doufám, že oba budou oprávněně v reprezentaci do 21let. Věřím, že si toho trenér všimne, v přípravě si o to řekli."

Psotka u U19

„Je celkem významný člen trenérské rady klubu. Zdeněk Psotka je odborník a čekáme, že nám pomůže mládež ještě víc zdokonalit."