Došek a spol. své trumfy v přípravě příliš neodkryli, na soustředění v Turecku totiž ani jednou neskórovali. „To je velký škraloup," přiznává trenér Svatopluk Habanec.

„Pozitivní ovšem je, že jsme se proti silným soupeřům dokázali dostávat do šancí, na naší hře byl vidět další posun," dodal jedním dechem šéf slovácké lavičky.

Mužstvo v zimní pauze, pomineme-li brankářskou dvojku Michala Daňka, neposílil ani jeden hráč, na druhou stranu neodešel nikdo ze základní sestavy. „To svým způsobem musíme brát jako posílení. Ale jen do té doby, než přijdou žluté karty či zranění," upozornil Svatopluk Habanec.

Dříve bylo avizováno, že vyhlédnutý hráč z Ghany by mohl do Uherského Hradiště dorazit po návratu mužstva ze soustředění z Turecka. Ani tento termín ale podle všeho nevyjde. „Pracujeme na tom, až se to vyřeší, všechno oznámíme," zopakoval včera již poněkolikáté ředitel klubu Vladimír Krejčí.

Na případné začlenění exotické posily do mužstva by teď už stejně nebyl čas. „Pokud by se tady objevil, byl bych samozřejmě rád, ale zapojil by se do přípravy s juniorkou," potvrdil Svatopluk Habanec.

Soustředění v Turecku si nemůže vynachválit, všechno klapalo jako švýcarské hodinky.

„Tento model jsme zvolili po zkušenostech z loňska. Jen se to kvůli rekonstrukci stadionu o týden posunulo, takže jsme generálku odehráli v Turecku. Hlavně jsme nechtěli dojíždět za tréninky. Velmi kvalitní hřiště jsme měli přímo u hotelu, podmínky byly velice dobré," pochvaluje si kouč Slovácka.

Plány mu pouze jednou narušilo počasí, když po silném dešti byla plocha podmáčená a mužstvo tak jeden trénink vyměnilo za dřinu ve fitness.

Jako komplikace se na první pohled mohla jevit změna soupeřů, Slovácko totiž hned dvě ze tří utkání odehrálo proti jiným mančaftům, než bylo původně plánováno.

„Byly avizovány duely se Spartakem Moskva a Saranskem, ty změny nejde nikomu dávat za vinu. Silná mužstva si prostě bez ohledu na předchozí dohody řeknou, že chtějí hrát tehdy a tehdy a vy musíte reagovat. Nám se povedlo sehnat velice kvalitní protivníky, takže v tomto směru to opravdu nebyl žádný problém," přesvědčuje Svatopluk Habanec.

Hlavně Olimpik Doněck byl podle jeho slov trefou do černého.

„Byl to opravdu mimořádný soupeř. Jeho hráči byli rychlí, silní na balonu, důrazní… Přesně něco takového jsme v generálce potřebovali," mne si ruce slovácký lodivod.

Jeho posádka absolvovala „plavbu po Středozemním moři" bez zranění. „Před soustředěním ale měli zdravotní potíže Diviš, Kerbr a Kuncl. Nejdéle, sedmnáct dní, netrénoval Jarda Diviš, který ještě musí manko dohnat," upozornil kouč hradišťského týmu na možný problém na pravém kraji zálohy.

O místo v kádru bojovala pětice mladíků Civič, Prajza, Sadílek, Galuška a Zajíc. Ani jeden z nich nezklamal.

„Na všech bylo vidět, jak jdou díky tréninkům s ostřílenými hráči nahoru, udělali viditelný pokrok. Teď dojde k rozdělení, kdo se bude víc připravovat s áčkem a kdo k s juniorkou, nepůjde ale o žádné dogma," naznačil Svatopluk Habanec, že všechny talenty z fotbalové akademie bude využívat dle potřeby.