Do Uherského Hradiště ovšem nepřijede vůbec lehký soupeř, před podceněním důrazně varuje i trenér Svatopluk Habanec. Navíc v posledních třech domácích zápasech získalo Slovácko se středočechy jediný bod!

1. FC SLOVÁCKO – PŘÍBRAM

Dnes v 17 hodin

Rozhodčí: Nenadál – Wilczek, Hock.

Bilance v lize: 24 zápasů –11 výher, 5 remíz, 8 porážek, skóre 27:21.

Oba celky se musely přes týden otřepávat z nečekaných porážek. Zatímco modrobílí zklamali na půdě nováčka soutěže v Hradci Králové, Příbram na jejím hřišti zaskočili klokani.

„Selhali jsme v přechodové fázi. Chyběla přímočarost, která by nás dostala do vyložené šance. Výsledkem naší fotbalovosti bylo to, že jsme za celý druhý poločas ani jednou nevystřelili na branku," zlobil se na své svěřece Svatopluk Habanec. Naopak Příbram podle něj padnout vůbec nemusela.

„V poločase mohla vést 3:0, místo toho ale po přestávce zápas zbytečně ztratila," poznamenal domácí lodivod.

Jeho protějšek se ovšem na nepřízeň štěstí nevymlouval. „Nemyslím si, že jsme s Bohemkou prohráli smolně, protože ve druhé půli jsme předvedli špatný, lajdácký výkon. Dovolit soupeři vstřelit dvě branky, to by se nám nemělo stávat a už vůbec ne doma v Příbrami. Ve dvou posledních zápasech jsme propadli, měli jsme uhrát lepší výsledky," prohlásil na rovinu Petr Čuhel.

V sobotu si teda budou chtít vylepšit náladu oba sokové. „Musíme hrát důrazně a jednoduše. Příbram rozhodně není jednoduchý soupeř. Chceme před reprezentační přestávkou zvítězit a předvést mnohem lepší výkon než v posledních dvou zápasech," dodal Svatopluk Habanec.

Na pozápasové oslavy si ovšem dělají zálusk i středočeši. „Slovácko je nepříjemný soupeř, má rychlé hráče, v domácím prostředí ho povzbuzuje spousta fanoušků a málokdy tam ztrácí body. My se ale chceme rvát o každý bod a být aktivní i na hřišti soupeře. Uděláme všechno proto, abychom vyhráli," slibuje příbramský kouč.

V obou táborech rovněž řeší problémy se sestavou. Domácím chybí zraněný kvintet Melichárek, Trávník, Šimko, Hlúpik, Biolek, Příbram zase přepadla střevní viróza. „Několik hráčů je mimo. Věřím ale, že se to spraví a že aspoň někteří budou moct nastoupit. To se ale teprve uvidí," krčí rameny Petr Čuhel.