Milane, Příbram v minulém kole střílela vůbec nejčastěji v celé sezoně. Jak jste se v bráně cítil?

Chytalo se mi velice dobře, ani mi nepřišlo, že by na mě šlo nejvíce střel ze všech zápasů. Zase tolik toho nebylo. Navíc jsem toho hodně nechytal, spousta šla do tyček. Bylo to obrovské štěstí a můžeme být rádi, že jsme neinkasovali.

Je to pro brankáře lepší, když je pod palbou?

Určitě. Vždycky je lepší být více v permanenci, a zvlášť v zimě. Ale mně vyhovuje mít i víc balon na noze. Člověk je potom víc zapojený do hry a je to lepší, než se patnáct, dvacet minut nedotknout míče.

Nakolik ovlivnilo zápas počasí z pohledu brankáře?

Počasí bylo nepříjemné. Vítr dělá brankářům problémy hlavně při odkopech nebo centrovaných balonech. Podmínky ale byly pro oba gólmany i týmy stejné. Bylo to trochu vidět. První půlku jsme měli horší my, druhou oni. Se štěstím jsme to zvládli.

Zlepšila se v kabině nálada ziskem tří šťastných bodů?

Vždycky je to lepší, když se vyhraje. A je jedno, jestli šťastně, nebo po dobrém výkonu. Nejdůležitější ze všeho jsou body. Potom je nálada samozřejmě lepší.

Jak se na jaře cítíte mezi tyčemi?

Po Příbrami je to lepší. V prvním zápase s Plzní jsem z prvních dvou střel dostal dva góly, takže teď jsem něco i chytil. Potom se člověk cítí v bráně líp. Je jedno, jestli je to podzim nebo jaro, spíš se to liší zápas od zápasu.

Co bude klíčové v utkání s Jihlavou?

Musíme se vrátit ke svojí hře, k fotbalovosti. Hodně držet balon a dávat centry do vápna. Rozhodující budou souboje, především ty o odražené balony. Bude to boj. To bude asi to hlavní, co bude rozhodovat.

Mají nějakého hráče, který je pro brankáře nepříjemný?

My se na to takto nedíváme, že bychom se připravovali na nějakého hráče. Sledujeme celý jejich tým, který má Jihlava dobře poskládaný. Staví víc na týmovém výkonu než na individualitách.

Autor: Marek Janoš, Michal Sladký