KRAJSKÝ PŘEBOR ŽEN

Exhibice v Brumově skončila smírným výsledkem. Dream Team neudržel vedení 5:2

Brumov – Smírným výsledkem v exhibičním zápase s Dream Teamem definitivně zakončily úspěšnou sezonu fotbalistky Brumova. Valašky s brumovským celkem složeným z funkcionářů a trenérů domácího klubu remizovaly 6:6.

 ,,Byl to již devátý duel v historii tohoto vzájemného měření sil. Ten první se hrál v roce 2009. Stejně jako vždy během utkání, tak hlavně po něm panovala výborná nálada a atmosféra,“ prozradil sekretář ženského brumovského družstva Ivo Polách.

Zápas měl výbornou úroveň. Proti téměř kompletnímu družstvu Valašek nastoupil tým, v jehož sestavě byli zejména bývalí hráči Elserema Brumov. A ti dokazovali, že to s balónem pořád umí.

,,Víc jak polovinu zápas režíroval Pavol Gabriš, který přesnými pasy do rychlé chůze vybízel svoje spoluhráče na hrotu ke skórování. Proto Dream Team na začátku druhého poločasu vedl 5:2. Vítězky krajského přeboru se sice snažily, ale gólman soupeřů Vilímek byl dlouho nepřekonatelný. Nakonec však fyzicky zdatnější ženský výběr pohlednou partii na obou stranách okořeněnou spoustou skvělých fotbalových momentů, dovedl ke spravedlivé remíze. Při závěrečném hodnocení tak byl všichni spokojení,“ uvedl Ivo Polách.

ELSEREMO BRUMOV ŽENY – DREAM TEAM BRUMOV 6:6

Branky: Sochorová 3, Škrabolová 2, Kozubíková – Pecha 2, Gabriš, Juřica, Josef Novák, Opat.

Brumov ženy: Matoušů – Frajtová, Maňasová, Krahulcová, Miklasová, Kozubíková, Škrabolová, Lysáková, Sochorová, Koutná.

Dream Team: Vilímek – Šerý, Miroslav Vaněk, Karel Polách, Pešout, Kubiš, Gabriš, Opat, Martinka, Pecha, Josef Novák, Lukáš Juřica, David Juřica, Ivo Polách, Sochora, Doležel, Jakub Vaněk.       

 POZVÁNKA NA TURNAJ O POHÁR ZEMSKÉ OSY

 Do Mrlínku přijedou i loňští finalisté Košecké Podhradie a Horná Poruba

 

Mrlínek – Ani po skončení sezony v Mrlínku od fotbalu neodpočívají. Tuto neděli klub osmého týmu okresního přeboru Kroměřížska pořádá již 46. ročník mezinárodního turnaje O pohár zemské osy. Tradičního letního podniku se zúčastní šest mužstev rozdělených do dvou skupin. O prestižní trofej zabojují kromě domácího mužstva z Mrlínku ještě celky Slavkova pod Hostýnem, Loukova, výběru Hranic na Moravě U19  a slovenské kolektivy Horná Poruba a Košecké Podhradie.

Turnaj začíná v 8.30 hodin zápasy ve skupinách, odpoledne mezi 14. a 17. hodinou jsou na programu souboje o konečné umístění. Finále má výkop v 16.15 hodin. Turnaj od 18 hodin zakončí taneční zábava se skupinou Minikosovci.

Vítězství z roku 2016 obhajuje mužstvo Košeckého Podhradie, které ve finále porazilo po penaltovém rozstřelu Hornou Porubu. Mrlínek obsadil bronzovou příčku.

KRAJSKÝ PŘEBOR ŽEN

Holešovské holky před startem nové sezony hledají nové tváře

Holešov – V pondělí zahájilo přípravu na novou sezonu fotbalové družstvo Holešovských holek. Aktuální vítěz posledního ročníku skupiny B Moravskoslezské divize žen však prožívá složité období.

,,Bezprostředně po skončení posledního mistrovského divizního zápasu nám na začátku června ohlásilo šest hráček základní sestavy přestup do nového klubu FC Vsetín. Na Valašsko odešly sestry Petra a Nela Ševčíkovy, dále pak Kocurková, Mikešová, Randuchová a Rýdlová,“ prozradil jeden z koučů Slavomír Bednář mladší.

Holešovský tým proto hledá nové tváře, které by oživily oslabenou soupisku. ,,Do svých řad zveme všechny zájemkyně o ženský fotbal nad 14 let, které mají chuť zapojit se do letní přípravy na novou sezonu. Tréninky míváme každé pondělí a pátek na stadionu Míru. Začátky jsou v 16.30 hodin,“ vybízí k zapojení se do tréninkového procesu v Holešově Bednář mladší. Ten také podá informace na telefonu 605 408101.

Vzhledem k součastné situaci Holešovské holky dočasně opustily divizi a od září budou hrát krajský přebor.

POZVÁNKY NA FOTBALOVÉ TURNAJE

Na Valašsku se budou ve Študlově a Nedašově hrát fotbalové memoriály

Region – Dva zajímavé fotbalové turnaje se budou o víkendu konat na Valašsku. V sobotu pořádají ve Študlově Memoriál Vojtěcha Ptáčka. Na Vsetínsku se kromě domácího celku představí ještě kolektivy Střelné, Lačnova a Smoliny. Začátek je ve 13 hodin. Hraje se systémem každý s každým. Pořadatelé pro diváky jako bonus zorganizovali také vložené utkání žen, v němž se utkají vítězky krajského přeboru Brumov proti Valašským Kloboukám.

V neděli se fotbaloví příznivci sejdou při Memoriálu Josefa Švacha v Nedašově. V tamním turnaji se začátkem ve 14 hodin si kromě Nedašova zahrají ještě mužstva Nedašovy Lhoty, Návojné a béčka Slavičína. Švachův memoriál, který se rovněž bude hrát systémem každý s každým, vyvrcholí okolo 19. hodiny.

Lubomír Hotař