Sportovní manažer Fastavu Zdeněk Grygera, který se středečního losu osobně zúčastnil, po vytáhnutí míčku z osudí neskrýval spokojenost.

„I když jsme si v nabitém programu přáli hrát doma, soupeře bereme. Los je pro nás příjemný,“ říká Grygera.

Zlín byl mezi nasazenými týmy, takže se vyhnul silnějším soupeřům, jakými jsou Plzeň, Slavia či Sparta. Ševci v minulém kole vyřadili Písek, když na jeho půdě zvítězili 2:0, a i tentokrát si pojedou pro postup.

„Ambice máme ty nejvyšší,“ přiznává Grygera, „Díky MOL Cuu prožíváme krásnou pohádku. Proto pohár bereme na velkou váhu. Chceme dojít co nejdál,“ tvrdí bývalý reprezentační obránce.

O něco opatrnější je kouč Fastavu Bohumil Páník, který los sledoval v televizi.

„Samozřejmě Vlašim je pro nás přijatelnější než třeba Baník Ostrava nebo Olomouc. Na druhé straně soupeře vůbec nepodceňujeme. Naopak, víme, kdo nás čeká a s kým budeme hrát,“ upozorňuje zkušený trenér.

Šedesátiletý odborník moc dobře ví, že ševce na hřišti druholigového týmu nečeká jednoduchá šichta.

„Není to tak dlouho, kdy jsme s Vlašimí hráli naposledy. Často jsem tam jezdil, soupeře jsem hodněkrát viděl, také tamní prostředí znám dokonale,“ tvrdí Páník.

Manažer FC Fastav Zlín Zdeněk Grygera.
Zdeňek Grygera, sportovní manažer FC Fastav odpovídal ON-LINE

Středočeši jsou sice po třetině druhé ligy až na osmém místě, přesto musí být fotbalisté Zlína na pozoru.

„Spousty práce tam odvedl Martin Hašek. Čeká nás obrovsky pracovitý a houževnatý protivník,“ ví Páník.

Ten zná nejen sílu Vlašimi, ale i její přestupovou politiku.

„Berou mladé a talentované hráče ze Sparty a dalších ligových klubů a připravují je na vstup do velkého fotbalu. Roční stáž v klubu je nejen obohatí, ale také důkladně připraví na nejvyšší soutěž,“ upozorňuje zlínský trenér.

Fotbalisté Slovácka mají oproti regionálnímu rivalovi mnohem těžšího protivníka. Celek z Uherského Hradiště narazí v osmifinále MOL Cupu na Plzeň. Parta kouče Korduly, která v minulých kolech vyřadila Ústí nad Orlicí a Ústí nad Labem, se i potřetí představí na hřišti soupeře. Tentokrát však rozhodně nebude favoritem.

„Taková je realita. Utkáme se s nejtěžším možným soupeřem, navíc zase hrajeme venku. Určitě to ale budeme chtít Viktorce co nejvíce znepříjemnit. Nic nevzdáváme, o postup se popereme,“ slibuje trenér Kordula.

Nástupce kolegy Levého na pozici hlavního kuče Slovácka bere celostátní pohár zodpovědně. Žádné šetření hráčů neplánuje.

„Pro kluky to bude další kvalitní zápas. Mohou se vytáhnout, ukázat se,“ připomíná ratíškovický rodák.

„Rozhodující bude, jaký výkon podáme my a jaký Plzeň. Od toho se všechno bude odvíjet,“ tuší Kordula.

V Plzni jsou s losem spokojení. „Jsme hlavně rádi, že hrajeme doma,“ uvedl manažer sportovního úseku Viktorie František Mysliveček.

Los osmifinále MOL Cupu, který měl na starosti nejlepší střelec v historii poháru, známý útočník Horst Siegl, se dnes v pravé poledne uskutečnil v sídle FAČR v Praze na Strahově. Přímým přenosem ho vysílala ČT Sport.

Účastníci losu byly podle úrovně soutěže v probíhajícím ročníku a podle umístění v mistrovských soutěžích v předcházející sezoně rozděleni do dvou košů.

Trénink FC Fastav Zlín před zápasem Evropské ligy na Andrově stadionu v Olomouci
Šance pro fandy: Kupte si vstupenku na Kodaň přímo od své hvězdy!

Dvojice pro osmifinále MOL Cupu: FC Viktorie Plzeň – 1. FC Slovácko, FC Slovan Liberec – MFK Karviná, FC Vysočina Jihlava – SK Slavia Praha, TJ Jiskra Domažlice - FK Mladá Boleslav, FK Teplice – Hradec Králové, Vlašim – FC Fastav Zlín, AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava, Sigma Olomouc – FK Jablonec.