„Panu starostovi jsme představili projekt, který si klade za cíl nalákat děti k fotbalu a sportu obecně a představit Slovácko jako regionální klub, jenž není vázán pouze na Uherské Hradiště," uvedla Barbora Dohnalová, jedna z tvůrců projektu Slovácko Slovácku.

Josef Bazala ocenil myšlenku přivést děti ke sportu, což je záležitost, které se ve Starém Městě věnují s velkou péčí. „Fotbalový klub Jiskra Staré Město má také svou přípravku a snaží se děti vést k pohybu odmala. Zároveň ve Starém Městě velmi úspěšně působí tenisový klub," nastínil práci s dětmi starosta.

Jan Bartoš, jenž momentálně působí v B-týmu Slovácka, předal prvnímu muži staroměstské radnice originální dres 1. FC Slovácko a pozval ho nejen na sobotní zápas mezi Slováckem a Slavií Praha, ale také do fanzóny, jejíž součástí budou hry, atrakce a autogramiáda hráčů.

Fanzóna se uskuteční ve čtvrtek 19. listopadu od 13 hodin na hřišti u Základní školy ve Starém Městě. V případě nepříznivého počasí se akce uskuteční v tělocvičně školy.