Los totiž určil Slovácku za semifinálového soupeře pražskou Slavii, která v současné době na klubové úrovni jednoznačně vládne českému fotbalu.

„Sešívané“ dovedl k největším úspěchům v historii trenér Karel Jarolím, který před pár lety působil i ve Slovácku. Na povel tehdy měl i ikonu hradišťského klubu Pavla Němčického. Teď se však proti sobě postaví jako soupeři. Jak dopadne jejich souboj, o tom se rozhodne 6. 5. v pražské Synot Tip Aréně a o týden později v Uherském Hradišti. Stoper Slovácka se na dvojzápas s českým mistrem těší.

Los semifinále Poháru ČMFS vám přisoudil pražskou Slavii, co na to říkáte?
Beru to tak, jak to je. Když se ale podíváte na mužstva, která byla kromě nás v osudí, tak už nebylo z čeho vybírat, všichni soupeři tam byli velice silní.

Koho jste si přál vy osobně?
Musím se přiznat, že právě Slavii. Jak už jsem řekl, všichni soupeři byli kvalitní, Slavia je z nich momentálně ale nejatraktivnější. Doufám, že se nám v prvním utkání podaří uhrát dobrý výsledek a doma se pak před vyprodaným stadionem pokusíme o malý zázrak.

Zahrát si v novém Edenu je asi také příjemný bonus…
Určitě, zahrát si v synot Tip Aréně bude zážitek. Alů ejen v případě, že uhrajeme ten dobrý výsledek. (úsměv)

Právě výsledek prvního bude určitě nejdůležitější, což se potvrdilo i ve čtvrtfinále s Baníkem.
Určitě. Hodně nám pomohl gól z poslední minuty. Ukázalo se pak, že je jedno, jestli se začíná doma nebo venku.

Duel se Slavií pro vás bude atraktivní i z toho pohledu, že ji trénuje váš bývalý kouč Karel Jarolím. Ten se nedávno nechal slyšet, že Slovácko je hned po Slavii jeho srdci nejblíž a že rád vzpomíná na zdejší angažmá. Jak vzpomínáte vy na něj?
Tak z tehdejšího týmu už jsem tady myslím jediný. (smích) Ale určitě na něj vzpomínám jenom v tom nejlepším. Je to jeden z trenérů, kteří mi dali nejvíc. Hráli jsme tehdy pod ním výborný fotbal, dařilo se nám.

Budete mít kvůli němu o motivaci navíc?
To ani ne. Slavia je sama o sobě dostatečnou motivací.