Slovácko má za sebou divoké období, kdy dokonce hrozil zánik klubu. Tuto hrozbu se však podařilo odvrátit a pod novým majitelem klub znovu začal nabírat dech. Slovácko se podařilo ekonomicky stabilizovat, nové sportovní vedení navíc začalo budovat celek, který by v blízkém horizontu měl hrát nejvyšší soutěž.

Na hřišti se však postup mezi elitu vybojovat ani zdaleka nepodařilo, proto vedení údajně pošilhává po koupi prvoligové licence. Prodávajícím by měla být Čáslav, která si v neděli definitivně zajistila druhé místo a tím postup mezi českou fotbalovou smetánku. Čáslav totiž nemá vyhovující stadion a zřejmě ani potřebné finanční zázemí, aby si mohla první ligu dovolit. Proto se už dlouho spekuluje o tom, že licenci prodá. „Teď už záleží na vedení klubu, jak s postupem naloží. Záleží na mnoha faktorech,“ naznačil trenér Čáslavi Miroslav Koubek, který navíc klub opouští a míří do Ostravy, kde bude trénovat Baník. Ve frontě na licenci ovšem nestojí pouze Slovácko, hovoří se i o Hradci Králové.

Koupí tedy Slovácko nejvyšší soutěž? „Bez komentáře,“ jsou ovšem jediná slova, která na téma koupě licence uslyšíte z úst Vladimíra Krejčího, ředitele 1. FC Slovácko. „Teď to není na pořadu dne, chceme se soustředit na úspěšné dokončení druhé ligy.“ Při poznámce, že už měla proběhnout nějaká jednání, je Vladimír Krejčí stejně striktní. „Nevím, kdo to říkal, já můžu jen zopakovat: bez komentáře,“ nechce odkrýt karty.

Tvář hráče pokeru zachovává i v otázce posílení mužstva. Objevily se totiž zprávy, že Slovácko láká do mužstva Petra Švancaru, nad jehož dalším angažmá ve Viktorii Žižkov se stahují černočerná mračna. „Transferová politika teď není na pořadu dne, budeme se o tom bavit až po skončení soutěže v přípravném období,“ nehnul ani brvou Vladimír Krejčí.

(ms, vev)