„Mluvil jsem s naším reprezentačním trenérem, dal mně volno, říkal, že můžu zůstat tady. Hrál se jenom přípravný zápas proti Černé Hoře, klukům jsem fandil na dálku," povídá střelec jedné podzimní branky a přibližuje svůj víkendový program. „Přijela mamka, rodina, byli jsme v Hradišti, žádný velký výlet se nekonal."

Po prvním reprezentačním bloku v polovině září se vrátil z Balkánu s drobným zraněním. Také proto odehrál z třinácti podzimních kol jenom devět zápasů.

„Měl jsem natáhnutý zadní stehenní sval, pořád to nějakým způsobem léčím, i kvůli tomu jsem nejel na reprezentační sraz. Momentálně už je to o hodně lepší, do soboty budu určitě v pořádku," hlásí odhodlaně.

Právě zítra čeká na Slovácko druhý nováček v řadě. Po výhře v Karviné přijede Hradec Králové, který má jen o jeden bodík méně než výběr Stanislava Levého.

„Vyhráli po pěti porážkách v řadě, určitě je to posílí, ale na to se nesmíme dívat. Musíme se soustředit na svůj výkon. Osobně z Hradce nikoho neznám, je to pro mě nečitelné mužstvo, ale dovezli tři body z Teplic. Je jasné, že kvalita kádru tam bude, " říká Civič.

Poprvé v sezoně bude scházet kapitán a opora defenzivy Veliče Šumulikoski. V Karviné vyfasoval čtvrtou žlutou kartu.

„To bude oslabení, Šumi je na hřišti i v kabině velká osobnost, ale víte, jak se to říká. Každý musí být nahraditelný, musíme ten zápas zvládnout i bez něho," věří bosenský reprezentant, nad kterým visí podobný trest. „Jasně, mám tři žluté (směje se), ale budu hrát svoji hru. V zápase na to nemyslím, nechci se nijak omezovat nebo dokonce vyhýbat soubojům."

Slovácko hraje na podzim poslední zápas před vlastními fanoušky. Vedení klubu ve snaze přilákat co největší diváckou podporu stanovilo symbolické vstupné deset korun. Jakou návštěvu čeká Eldar Civič?

„Věřím, že nás přijde podpořit daleko víc fanoušků. Hrajeme doma v letošním roce naposled. Diváci jsou naším dvanáctým hráčem. Čekám návštěvu kolem pěti a půl tisíce, když přijde šest, tak to bude super, budu spokojený. My jim musíme darovat tři body."

V zápasovém kalendáři pro letošní rok zbývá odtrhnout poslední tři duely, pak čeká hráče dovolená.

„V plánu zatím nic nemám, snažím se soustředit na zbývající zápasy. Musíme je zvládnout co nejlépe. Po posledním utkání na Dukle se má ještě pár dnů trénovat, pak pojedu domů. Dovolenou strávím v Bosně. Těším se na kámoše a rodinu, některé jsem hodně dlouho neviděl," plánuje muž s trojkou na dresu Slovácka.