„Rozhodně. Chtěli jsme sezonu zakončit výhrou a oplatit Slavii prohru z prvního kola, kdy jsme byli jasně lepší, ale nakonec prohráli. Motivace tam určitě byla. První poločas byl z naší strany dobrý, ve druhém jsme trošku polevili, ale dali jsme druhou branku. Od té doby už nebylo, co řešit. Závěr jsme si trošku zkomplikovali, ztráta míče, roh a gól, ale mám ze zápasu dobrý pocit, byla to zasloužená výhra, " povídá po zápase kapitán Libor Došek. Byl to právě on, kdo jako správný šéf kabiny nasměřoval mančaft ke třem bodům. Už po sedmnácti minutách hry se po parádním centru Diviše trefil hlavou a zaknihoval si šestnáctou branku v letošní sezoně.

„Byl to nadýchaný centr na zadní tyč, stačilo trefit bránu. S góly jsem spokojený, ale všichni víme, že jaro nebylo dobré. Poztráceli jsme hromadu bodů hlavně doma, ani hra nebyla dobrá," hodnotí letošní ročník Synot ligy nejlepší střelec Slovácka.

Košút: Nebyla to žádná pohodová výhra

Jako jediný z defenzívy Slovácka nechyběl na jaře Tomáš Košút v sestavě ani minutu. Pět zápasů v letošní ročníku Synot ligy obrana neinkasovala ani branku, k šestému čistému kontu chyběly na Slavii dvě minutky. „Je to škoda. Mohla to být vzadu nula, ale zase nebyla. Ztratili jsme v záloze zbytečně balon, byl z toho roh a gól. Bílek to sice dával na podruhé, ale trefil se," líčí jedinou kaňku defenzívy Košút.

Slovácko vedlo už v 55. minutě o dvě branky, zápas mělo pod kontrolou a zbylé minuty si hráči užívali. Bylo to nejpohodovější utkání v letošním ročníku? „To vůbec ne, každý zápas je těžký, Slavii se doma navíc daří. Do tempa jsme se dostali až někdy kolem patnácté minuty. Dali jsme tři krásné góly a zaslouženě vyhráli," řekl na závěr stoper Slovácka.