Oba celky tak ukončily svoji jarní sérii bez vstřeleného gólu.

Vedoucí branku Slovácka dal v 16. minutě Jan Navrátil, vyrovnávací trefu zaznamenal v 41. minutě Jean-David Beauguel.

Zlín už šest kol nevyhrál a může přijít o čtvrté místo v tabulce.

Slovácko naopak pošesté za sebou neprohrálo a na jaře i ve čtvrtém duelu remizovalo.

ČTĚTE TAKÉ: Derby budou rozhodovat maličkosti, ví kouč Slovácka Levý

Hosté skórovali po 294 minutách

Trenér Levý, který se vrátil po vypršení disciplinárního trestu opět na lavičku Slovácka, se musel obejít bez nemocného útočníka Koného a jen mezi náhradníky byl lehce zraněný Tetteh.

Zlín propásl už v desáté minutě příležitost ukončit dlouhou bezgólovou sérii. Po faulu Šumulikoského na Traorého těsně před pokutovým územím Gajič z přímého kopu netrefil branku.

Aktivněji hrající Slovácko vytěžilo z územní převahy v 16. minutě úvodní branku. Havlíkův centr z levé strany domácí stoper Gajič přizvedl hlavou, brankář Dostál stačil míč jen vyrazit před Navrátila, který jej pohotově vrátil do sítě a dal první gól po zimním příchodu do Slovácko. Tým z Uherského Hradiště skóroval v lize po 294 minutách.

Po inkasované brance upadl Zlín do herního útlumu. Jen s obtížemi se prosazoval ve středu pole a do šancí se dlouho nemohl dostat. Až ve 25. minutě zahrozil Holík, jeho střela ale mířila přímo do rukou brankáře Heči.

Čtěte také: David Machalík: Remíz už bylo dost, ve Zlíně to chceme zlomit

Fastav se probral až v závěru

Teprve v závěru poločasu se Zlín probral. Po Pazderově centru z pravé strany Beauguel hlavou vyrovnal a ukončil dlouhou sérii ševců bez vstřelené branky, která trvala 491 minut. K zásahu pomohl domácím neodpískaný faul sudího Jílka na Machalíka.

Po změně stran mělo více ze hry Slovácko. Těžilo z přesnější kombinační souhry, která ale končila před soupeřovým vápnem. Zlín se herně trápil, doplácel na nepřesnosti ve středu pole a měl jen záblesky rychlých protiútoků.

Teprve v závěrečných deseti minutách měli domácí dvě gólové šance. Obě založil aktivně hrající obránce Pazdera. Po jeho centrech z pravé strany nejdříve zcela volný Beauguel hlavičkoval vedle a vzápětí Fantišovu hlavičku Heča stačil akrobatickým zákrokem vyrazit.

Navzdory závěrečnému tlaku už Zlín vítězství na svou stranu nestrhl.

Fastav Zlín - 1. FC Slovácko 1:1 (1:1)

Branky: 41. Beauguel - 16. Navrátil. Rozhodčí: Jílek - Antoníček, Kotalík. ŽK: Pazdera, Gajič - Šumulikoski, Civič, Zajíc. Diváci: 5211.

Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov - Vukadinovič, Živulič, Traoré, Holík (79. Kopečný) - Diop (79. Fantiš), Beauguel. Trenér: Páník.

Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Břečka, Civič - Šumulikoski - Navrátil, Machalík (88. Biolek), Daníček, Havlík - Zajíc (90. Rada). Trenér: Levý.