Nešlo přehlédnout ani jeho brankové přihrávky. Nebýt Doškových jedenácti tref, s určitostí by kandidoval na cenu pro nejlepšího hráče Slovácka. „Ne ne, Došan získal ocenění zaslouženě, je to náš nejlepší hráč," prohlásil makedonský plejer po úterním slavnostním vyhlašování v uherskohradiš­ťském kině Hvězda.

Výkony Slovácka jsou neustále spojované s Liborem Doškem. Není to velký risk postavit hru na jednom hráči?

Těžko říct. Je to zkušený fotbalista, v lize dal přes sto branek, s ním nám to jde daleko líp. Pořád je to náš nejlepší hráč, myslím, že zaslouženě.

Jste připravení na to, že jednou v klubu skončí?

Vždycky se najde nějaká varianta, někdo skončí a někdo nový přijde. Osobně si myslím, že Došan bude hrát ještě dva roky. Momentálně tuto otázku vůbec neřeším.

První půlka podzimu vám vyšla podle představ. Ve druhé ale přišla krize. Kde hledat její příčiny?

Začátek byl vynikající, odehráli jsme výborné zápasy. Je pravda, že v závěru už nám to tolik nešlo. V Brně jsme nehráli žádný zázračný fotbal a vyhráli, proti Plzni chyběli vykartovaní Došan a Jarda Diviš. V Boleslavi jsme sice byli až na Došana kompletní, ale tam bylo všechno špatně. Bylo vidět, jak nám Libor chybí. Poslední kola už jsme možná byli unavení, scházeli vykartovaní hráči, forma se vytratila. Těžko hledat důvody horších výkonů.

Jeden týden jste odehráli mizerný zápas v Mladé Boleslavi, vzápětí překvapili výhrou a solidní hrou na Bohemians. Máte vysvětlení pro tyto výkyvy?

Ve fotbale je to hodně o hlavě a psychice. Do zápasu v Boleslavi jsme šli hodně nahecovaní, ale vůbec nic se nedařilo. Nevím proč, asi na nás sedla nějaká únava. Na Bohemce jsme se vrátili k našim výkonům zkraje podzimu, ukázali jsme, že fotbal hrát umíme. Osobně jsem s podzimem spokojený. Myslím, že se sedmým místem můžou být spokojení i fanoušci.

Pokud byste měl vyzvednout nejlepší zápas, který by to byl?

Vyšel nám začátek podzimu, Slavia a Bohemka doma, to byly z mého pohledu nejlepší zápasy. Se Slavií jsme sice prohráli, ale beru to po herní stránce, z naší strany to byl velmi kvalitní výkon.

Překvapilo vás něco v průběhu podzimní části ligy?

Možná jedině Ostrava, i když u nás Slavie vyhrála, tak jsem věděl, že na první místa nepatří, měla by být ještě níž. Osobně se mně její výkony vůbec nelíbí, ale fotbal není jenom o výkonech, ale hlavně o bodech.

Sledují vaše výkony také fanoušci v Makedonii?

Sledují, sledují. Pár zápasů Slovácka tam prý bylo vidět i přes satelit. Největší fanoušek je otec, volá mi po každém zápase. Na podzim tady byl asi na deset dnů, obyčejně to spojí s dovolenou.

Téměř celý kalendářní rok jste odehrál bez zranění. Byla to náhoda, nebo vás zranění míjí celou kariéru?

Jednou jsem kvůli lehčímu zranění stál dva zápasy, to je tak všechno, co si pamatuji. Většinou jsem stál jenom kvůli kartám nebo když mě trenér posadil na lavičku. Zdraví drží celou kariéru a doufám, že to tak bude pokračovat i dál.

Čeká vás dovolená. Jste rád, že podzimní část ligy už skončila?

Fotbalu už jsem měl plné zuby. Máte vsugerováno, že po Bohemce je konec a těšíte se na odpočinek. Když se dívám na počasí, tak liga skončila právě včas. Na druhou stranu, když jsem hrál v Anglii, tak soutěž běžela celý prosinec a musím říct, že mně to vůbec nevadilo. Tam se hrálo skoro každý druhý den. Teď si musíme pořádně odpočinout a připravit se na jaro.