„To ani nevím, určitě jsem tím potěšený. Děkuji jim,“ vzkázal fanouškům z mix zóny těsně po zápase mladík, který nastupuje na levém kraji zálohy. Ač postavou nevysoký, tak proti byl Slavii nepřehlédnutelný. V prvním poločase asi třikrát podklouzl na mokrém trávníku.

„Měl jsem kolíky jako na každý jiný zápas. Ani o poločase jsem se nepřezouval. Nevím, čím to bylo, asi mojí neopatrností,“ vysvětloval rodák z Bystřice pod Lopeníkem.

Ze zápasu měl smíšené pocity. „Věděli jsme, že Slavia má velkou sílu. Myslím, že jsme s nimi odehráli vyrovnanou partii. Chtěli jsme bodovat. Ze dvou zápasů proti kandidátům na titul máme nula bodů, takže je to určité zklamání. Po Plzni máme za sebou dalšího kandidáta na titul. Pokud mám oba mančafty srovnávat, tak Slavia je silovější, Viktorka se snaží víc kombinovat. V tom bych viděl největší rozdíl,“ prohlásil David Machalík.
Ve druhém poločase vyslal na branku Slavie ránu, která mohla znamenat vyrovnání na 1:1, nakonec se ale radoval hostující gólman Pavlenka, který míč směřující do šibenice vyškrábl mimo tři tyče. „Ta střela mi sedla, ale brankář předvedl skvělý zákrok. Škoda, zápas se mohl vyvíjet jinak,“ pokrčil slovácký mladík smutně rameny.

1. FC Slovácko - SK Sklavia Praha 0:2 (0:1)
Slovácko srazil kanonýr Škoda

Hušbauer: Výsledek je pro Slovácko krutý

Nejdůležitější a klíčový moment zápasu přišel zhruba po půlhodině hry. Slávistický Hušbauer sebral míč stoperu Slovácka Hofmannovi, přihrál na Mingazova, který gólově nacentroval na Škodu.

„Věděl jsem, že Hofmann nedostal lehký balon. Bylo to těžké na zpracování, terén byl hodně mokrý. Risknul jsem to, šel jsem do toho a dopadlo to pro nás dobře. Ten první gól nám hodně pomohl,“ popisoval první gólový moment zápasu Hušbauer.

Domácí si podle něj porážku snad ani nezasloužili. „Slovácko má mladý tým a chce hrát fotbal, mají sílu v kombinaci. Nebyli jsme tolik na míči, jak jsme chtěli, Slovácko na něm bylo víc. Proti takovému soupeři je to vždycky těžké. Po našem prvním gólu nás podržel gólman Pavlenka, pak jsme přidali druhý uklidňující gól. Pro domácí je výsledek možná až příliš krutý,“ hodnotil duel jeden z nejzkušenějších hráčů pražské Slavie. 

Vlastimil Daníček po utkání 1. FC Slovácko - Slavia Praha.
Daníček: Jsem zklamaný. Slavia nás potrestala chybou v prvním poločase