Na post stopera se místo zkušeného Rady postavil 22letý Tomáš Břečka. Pokud nebudeme počítat jednu minutu z únorového zápasu proti Plzni, tak pro Břečku to byl vůbec první ligový zápas v letošním kalendářním roce.

„Dlouho jsem nehrál, strašně jsem se na zápas těšil, chtěl jsem si to užít. Škoda, že nám to nevyšlo," ohlížel se za nejtěsnější porážkou obránce Slovácka.

Chvátal – Hofmann – Břečka – Chyla. V takovém složení se defenziva výběru trenéra Levého představila vůbec poprvé. Těsná prohra na hřišti silné Slavie určitě není žádný propadák.

„Myslím si, že na hřišti nebylo vidět, že jsme spolu hráli poprvé. V obraně jsme nepracovali špatně, jednou nás soupeř přečíslil, to nás stálo body," narážel Tomáš Břečka na Zmrhalovu branku z druhého poločasu.

Právě jediný vstřelený gól soupeře vzal na sebe. „Bylo to přečíslení, kterému se dalo zabránit. Špatně jsem vystoupil, což byla chyba. Měl jsem zůstat stát, možná by to dopadlo lépe. Bohužel, stalo se," přiznal otevřeně obránce Slovácka, který těsně před inkasovaným gólem svojí hlavičkou nebezpečně ohrozil domácího gólmana. „Snažili jsme se, ale jedna střela na bránu je strašně málo. Slavia byla lepší, vyhrála zaslouženě," sportovně přiznal Tomáš Břečka.