„Před Slováckem máme respekt, ale rozhodně ne strach. Ve fotbale se může stát všechno. Chceme je potrápit," hlásí odhodlaně asistent kouče Mičegy Miroslav Vaněk, který pamatuje pohárové bitvy s Drnovicemi, Baníkem Ostrava i Zlínem.

„Bude záležet, jak se vyspí a jestli nás podcení, nebo ne. Jsou favoritem. Záleží, koho postaví a zda nedají prostor hráčům ze širšího kádru," uvažuje nahlas Vaněk a hledá skuliny, kterými by mohla vést cesta k senzaci.

Tu však na Slovácku nechtějí dopustit. „Divizního soupeře nechceme v žádném případě podcenit. Z historického hlediska už párkrát podobně divizním týmem bylo několik favoritů vyřazeno a to určitě nebudeme chtít dopustit," tvrdí nový hlavní kouč Slovácka Svatopluk Habanec.

Jenže v Brumově se předem nevzdávají a atraktivní bitvu si chtějí především užít. „Kdybychom zápas dotáhli do penalt, byla by to třešnička na dortu. Ale kdybychom vyhráli, raději ani nechtějte vědět, co by se tady dělo," rozesmál se Vaněk.

Ten s celým realizačním týmem má až na stále zraněného Olina Bartozela k dispozici kompletní kádr. „Také máme svou kvalitu. Nebudeme dopředu bláznit, budeme se snažit hrát ze zajištěné obrany. Můžeme je potrápit v jednom zápase z deseti. Ale nám podobné zápasy sedí," varuje soupeře zkušený trenér.

„K přípravě i k samotnému utkání přistupujeme takovým způsobem, abychom byli schopni postoupit, ale zároveň neměli problémy před důležitým ligovým zápasem v Příbrami," dodal trenér Habanec a připomněl následné sobotní utkání Slovácka na půdě Příbrami.

V roce 1998 jako první z ligových celků zavítaly na Valašsko tehdy ambiciózní Drnovice, kterým Brumov podlehl 0:3. „Tehdy jsme ale byli důstojným soupeřem. V zápase se ukázal Šenkeřík, který od té doby hraje vrcholový fotbal. Tehdy tady byla největší návštěva, asi 2700 diváků," vybavuje si Miroslav Vaněk.

O deset let později přijel také Baník Ostrava s davem svých nechvalně proslulých příznivců, kteří si oddechli po těsné výhře 2:1. „Baník to tehdy trochu podcenil. Přitom nastoupil téměř kompletní kromě Galáska a Lukeše. Prohrávali jsme 0:1, ale dokázali jsme vyrovnat. Oni se pak dostali sice do vedení, ale kdyby pískl penaltu, bylo by to ještě zajímavé," vzpomíná Vaněk.

V létě 2011 se domů vrátil jako soupeř zlínský záložník Tomáš Polách, který přihlížel senzační výhře svého mateřského klubu 2:1 na penalty. „Pro něj to bylo pikantní. Zlín byl sice fotbalovější, ale my to nahradili bojovností. Vyrovnali jsme, když v poslední minutě utekl Straka. A penaltový rozstřel nám vychytal Vypušťák," nostalgicky vzpomíná Vaněk.

Jenže tohle všechno je už minulost. Celý Brumov řeší jen 1. FC Slovácko. „Přijde hodně lidí ze širokého okolí. Slovácko je tahák a budeme se chtít vytáhnout. Očekávám návštěvu až patnáct set lidí," tipnul si zkušený trenér.