STARÁ ŘÍŠE – UHERSKÝ BROD 1:1 (1:0)

V úvodní pětačtyřiceti­minutovce tahali hosté za kratší konec. „Byli jsme bez pohybu, mdlí. Cesta byla dlouhá, trvala tři a půl hodiny, možná se to na nás podepsalo," uvažoval brodský trenér nad příčinami matného výkonu.

Domácí toho využili jen jednou. Ve 36. minutě totiž Vrága v šestnáctce nedovoleně zastavil jednoho z domácích hráčů a Kadlec z penalty otevřel účet zápasu.

„Jestli penalta byla? Dobře jsem to neviděl, takže nevím. Michal chtěl v sedě ukopnout balon a asi trefil i soupeře. Je zajímavé, že ji domácí kopali ve stejné minutě jako při našem vzájemném utkání v červnu," hořce se pousmál Martin Onda.

Těšit ho však mohlo, že po přestávce vyběhlo z šaten v brodských dresech úplně jiné mužstvo. Hostů rázem bylo plné hřiště a domácí branka byla v jednom ohni. Michalec, Richard David a Dolina ale do běla rozžhavili pouze břevno a tyče.

„Ve druhé půli jsme domácí drtili, hrálo se na jednu branku. Měli jsme obrovské šance, ale v koncovce máme při zranění Večeři problémy. Jde vidět, že další hráči nejsou klasičtí hroťáci. Uprostřed zálohy je taky změna, to se musí projevit. Už tam sice máme dobré náznaky, ale ještě to není úplně ono," posteskl si brodský lodivod.

Jeho mužstvo vysvobodila až 87. minuta.

„Na Michalce tam byl už druhý penaltový zákrok, tentokrát to rozhodčí pískl. Pacl pak poslal míč přesně k tyči, gólman vůbec nereagoval," pochválil Martin Onda úspěšného exekutora, který věří, že se jeho mužstvo co nejdříve rozstřílí. „Potřebujeme dát nějaký gól, a pak si myslím, že to zase půjde," dodal.

Branka: 36. z pen. Kadlec – 87. z pen. Pacl. Rozhodčí: P. Pospíšil – Zaoral, M. Pospíšil. ŽK: Pokorný, Vodáček, Kadlec, Neuman – Dolina, R. David, Šálek. Diváků: 115.

Uh. Brod: Man – Nevařil, Vrága. M. David, Kúdela – Pochylý (55. Michalec), Šálek, Pacl, Dolina (73. Mančík) – R. David, Jaroněk (90. Holík). Trenér: Onda.