Po bídném výkonu totiž padli na hřišti posledního Baníku Ostrava.

„Jsem zklamaný z toho, co jsme předvedli," hlesl po utkání trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

BANÍK OSTRAVA – 1. FC SLOVÁCKO 2:1 (1:0)

Kouč Slovácka vyslal na hřiště totožnou sestavu, která skalpovala čtvrtfinalistu Evropské ligy, pouze vykartovaného Daníčka nahradil Sadílek.

Výkon mužstva se ale lišil jako den a noc.

Modrobílí ukázali svou odvrácenou tvář, poprvé ohrozili bránu soupeře až po osmdesáti minutách hry.

Do té doby se gólman Šrom nudil.

Hlavně v první půli předvedli hosté strašidelný výkon.

„Propadli jsme ve všech činnostech, neměli jsme žádné odražené balony. Baník byl jednoznačně lepším týmem. Od nás tam bylo šest až sedm hráčů na vystřídání," zlobil se kouč Slovácka.

Na první vzrušující moment čekali diváci až do 25. minuty, kdy těsně nad břevno vlastní brány mířil Biolek.

Vedoucí gól domácích přišel o chvíli později. Mondekův volej se od Rady odrazil přímo před Hrubého, který z blízka propálil Heču – 1:0.

„Museli jsme vsadit na bojovnost, v Olomouci jsme to nezachytili a jsem rád, že dnes jsme to vzali za ten správný konec," usmíval se domácí kouč Vlastimil Petržela.

Jeho protějšek před utkáním upozorňoval, že bude nutné, aby se Slovácko soupeři vyrovnalo právě v nasazení, jeho svěřenci ale jakoby tyto pokyny vůbec neslyšeli.

„Jestliže se takovému soupeři nevyrovnáte v bojovnosti, fotbalovost jde stranou," pokrčil rameny Svatopluk Habanec.

Zatímco před týdnem Slovácko z pozice outsidera zaskočilo Spartu, teď roli favorita samo nezvládlo. Podmáčený terén a vytrvalý déšť možná více vyhovoval ostravské omladině, svádět na to porážku by však bylo laciné.

Zlepšení po přestávce, mírné

Po obrátce se sice hosté mírně zlepšili, opravdu ale jen mírně.

Aktivnější byli nadále domácí, kteří se zaslouženě dočkali druhé branky. Tu opět zařídil Hrubý, který po rychlém protiútoku usměrnil do sítě Mondekův centr – 2:0.

Teprve tento moment probudil hosty ze spánku a vzápětí jim dal naději alespoň na zisk bodu přesnou hlavičkou Hofmann – 2:1.

Závěrečné minuty byly ve znamení obléhání ostravské brány, jenže domácí všechny centry do šestnáctky odvrátili a mohli se radovat z teprve třetí výhry v letošním ročníku Synot ligy.

„Ideální to nebylo, běháme pořád strašně nahoru, dolů, chybí odpočinková fáze. Ale situací, ze kterých bychom mohli vstřelit branku, bylo víc. Vsadili jsme na to, že Slovácko má trošku pomalejší hráče uprostřed a myslím, že i to nám vyšlo. Po Olomouci nebyla nálada příliš dobrá, jsem strašně rád kvůli klukům, že se to trochu zvedne," pochvaloval si domácí trenér.

Hostující lodivod po utkání je těžko hledal slova.

„Ve druhé půli bylo na naší straně vidět větší odhodlání, dali jsme i jeden gól, přesto už jsme ten zápas nedokázali zremizovat. Jsem zklamaný z toho, co jsme předvedli," mrzelo Svatopluka Habance.

Branky: 31. a 79. Hrubý – 81. Hofmann. Rozhodčí: Hrubeš – Blažek, Hock. ŽK: Granečný (Ostrava). Diváci: 3711.

Ostrava: Šrom – Dostál, Kaša, Vraštil, Granečný – Ožvolda (90. Sukup), Mešaninov – Mondek, Hrubý, Holzer – Červenka (77. De Azevedo). Trenér: Petržela.

Slovácko: Heča – Reinberk, Rada, Hofmann, Šimko – Šumulikoski – Biolek (63. Došek), Sadílek (40. Diviš), Havlík, Civič (52. Kerbr) – Kone. Trenér: Habanec.

HRDINA UTKÁNÍ: Robert HrubýJedna dvacetiletý odchovanec pražské Slavie přišel do Baníku v zimě na hostování a nezdravý ostravský vzduch mu zřejmě svědčí. V sedmi zápasech vstřelil už tři branky, dvě z toho do sítě Slovácka. Mohl zaznamenat i hattrick, jednu šanci mu ale gólman Heča zlikvidoval.

HLAVNÍ MOMENT: Nástup do utkáníHráči Slovácka si zřejmě mysleli, že po výhře nad Spartou se před nimi Ostravští, kteří předtím utrpěli krutý debakl 2:6 v Olomouci, posadí na zadek. Jenže neposadili. Svou nezměrnou chutí a odhodláním favorita jasně předčili a zaslouženě zvítězili.

ČÍSLO UTKÁNÍ: 63V této minutě měl Svatopluk Habanec vyčerpána všechna střídání, což je jasný znak jeho velké nespokojenosti. První střídání učinil ještě před přestávkou, odnesl to Lukáš Sadílek. Kdyby ale měl kouč Slovácka v sobotu v podvečer tu možnost, tak by zřejmě vyměnil všechny hráče v poli.