Celek z Uherského Hradiště zvítězil na hřišti druholigového týmu 2:0 a slavil postup do osmifinále MOL Cupu. „Spokojení jsme pouze s výsledkem, ale s výkonem nikoliv. Nebylo to to, co jsme si říkali. Bereme vítězství, které jsme si vydřeli jako tým,“ uvedl krátce po středečním pohárovém duelu hostující záložník Vlastimil Daníček. Slovácko i díky trefě svátečního střelce ukončilo dlouhé čekání na výhru. Kordulova parta v soutěžním utkání zvítězila poprvé od 12. srpna, nepříjemnou sérii utnula po šesti zápasech. Na severu Čech, kde postrádala třeba útočníka Tomáše Zajíce, ale nijak nezářila.

„Dozadu nám to klape, udržíme nulu, ale v útočné fázi to musíme vylepšit. Trénujeme to a já věřím, že když se do těch šancí budeme dál dostávat, začne nám to tam padat,“ doufá Daníček. Sám mohl proti Armě přidat další góly, ale v zakončení nebyl přesný. „Sám jsem mohl mít dvě branky a tři asistence, s tím spokojeni být nemůžeme,“ uvědomuje si.

Daníček stejně jako zbytek moravského týmu věří, že postup v MOL Cupu pomůže Slovácku v důležitých ligových bitvách, které přijdou po reprezentační přestávce. „Určitě se chceme posunout dál, každé vítězství je důležité. Vzpruha to snad bude, protože máme čisté konto a důležité vítězství, protože jsme v poháru chtěli jít dál,“ dodal šestadvacetiletý fotbalista.

Fotbal Ústí nad Labem - Slovácko
Slovácko si zahraje osmifinále Mol Cupu. V Ústí rozhodlo během sedmi minut