„Soupeř vyrovnal v 86. minutě, žádný gól přitom ale nepadl. Balon totiž nebyl za brankovou čárou. Často to nedělám, ale teď musím zmínit výkon všech tří rozhodčích, který velice podivný a tou vymyšlenou brankou to jenom vyvrcholilo," rozčiloval se trenér Slovácka Jan Palinek.

HLUČÍN – 1. FC SLOVÁCKO B 1:1 (0:1)

Hosté od úvodních minut diktovali tempo hry, dlouho se vak nemohli střelecky prosadit. Velké šance spálilo především trio Martan Bioelek, Svízela a na světelné tabuli tak dlouho svítily dvě nuly.

To změnil až v poslední minutě první půle Veliče Šumulikoski, který uklidil do sítě rohový kop – 0:1.

„Bylo to naprosto zasloužené vedení, jen velká škoda, že jsme ho nedokázali zvýraznit druhou brankou. I po přestávce jsme na to měli dost šancí. Dali jsme tak soupeři i rozhodčím příležitost, aby s výsledkem něco udělali," rýpl si ironicky Jan Palinek, podle kterého sudí jeho týmu upřeli dva pokutové kopy a soupeři neudělili jasnou červenou kartu.

„Výrazně utkání ovlivnili, všechno vyvrcholilo vymyšleným vyrovnávacím gólem," zlobil se trenér Slovácka.

Klíčový moment utkání přišel v 86. minutě po centru z pravé strany.

„Balon se tam několikrát různě odrážel – od našeho gólmana, obránců, hráčů soupeře, až rozhodčí zapískal. Myslel jsem, že faul na gólmana, jenže pomezní najednou začal mávat praporkem a utíkat ke středu. Nevěřil jsem vlastním očím. Kluci mi pak říkali, že balon v žádném případě nepřešel přes brankovou čáru. Všechno jsme napsali do námitky do zápisu o utkání, uvidíme, jak to komise vyřeší," pokrčil Jan Palinek bezmocně rameny.

„Ztratili jsme dva body, byl bych rád, kdyby se nám je podařilo nahradit už v nejbližším zápase, ve kterém v neděli doma přivítáme lídra tabulky z Opavy," dodal ještě kouč Slovácka B.

Branky: 86. Hudeczek – 45. Šumulikoski. Rozhodčí: Santarius – Cieslar, Boček.

1. FC Slovácko B: Fryšták – Bartoš (90. Machač), Břečka, Prajza, Šimko, Biolek, Svízela (75. Trajtel), Šumulikoski, Kolínek, Martan, Holek. Trenér: J. Palinek.