Jednadvacetiletý L.G. ze Zlína si 19. listopadu loňského roku nejprve kolem čtvrté odpoledne vyhlédl Českou spořitelnu v Otrokovicích. „Odtud se mu však nepodařilo nic odnést,“ připomněla první pokus zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

První neúspěch ale lupiče neodradil, a namířil si to do Komerční banky ve Zlíně – Malenovicích. Ale opět neuspěl. „Čekal tam asi půl hodiny na svou příležitost, ale protože se jí nedočkal, nakonec odešel,“ konstatovala mluvčí.

Jeho kroky tentokrát směřovaly do Zlína. Tam si znova vyhlédl Komerční banku, kde se mu už jeho nekalý čin podařilo dokonat. „Pod pohrůžkou násilí donutil pokladní vydat vysokou finanční hotovost,“ podotkla mluvčí.

Podle informací Deníku se mohlo jednat až o půlmilionovou částku. Naštěstí pachatele zachytily bezpečnostní kamery banky a snímky z ní policisté poskytli médiím. Na základě zveřejnění portrétu ho tak policisté dva dny po jeho činu dopadli. „Přihlásil se nám důležitý svědek, který v pachateli loupežného přepadení poznal jednadvacetiletého mladíka,“ sdělila Bartíková.

Lupiče poté zadrželi kriminalisté na severu Moravy. „Naši kriminalisté našli větší část peněz ukrytou. Ty jsme vrátili bance. Pár desítek tisíc korun už ale stačil za ty dva dny utratit,“ konstatovala mluvčí.

Muž nyní sedí ve vazební věznici a čeká na soud. Ten by podle informací Deníku mohl být už v nejbližších týdnech. „Za loupežné přepadení mu hrozí až desetileté vězení,“ upozornila Bartíková.